Antwerpse investeringsgroep neemt Neckermann over

©BELGAONTHESPOT

CIM Capital is door de Nijvelse ondernemingsrechtbank gekozen om de reisorganisator Neckermann over te nemen. Vanaf 7 juni openen 41 winkels van Neckermann opnieuw de deuren.

De Antwerpse investeringsgroep, die wordt geleid door Marc Van Hool, een telg van de bekende gelijknamige busbouwer, lag in polepositie om Neckermann binnen te halen. BNP Paribas, dat een lening van 2,6 miljoen euro had toegezegd aan Neckermann, schaarde zich achter het bod van CIM Capital. Ook het personeel koos in een stemming massaal voor de Antwerpse groep.

'Het personeel heeft de voorbije jaren al zo veel meegemaakt dat het nood heeft aan een echte visie. Het plan van CIM Capital is veel doordachter en concreter dan dat van de andere kandidaat', zei Els De Coster van de liberale vakbond vorige week aan De Tijd. De andere kandidaat was Futura Capital Fund, dat zich gespecialiseerd heeft in het oplappen van failliete of noodlijdende (Waalse) bedrijven.

Bekende namen

Ook CIM Capital focust op bedrijven die in moeilijkheden zijn gekomen, maar waarbij een ommekeer mogelijk is. De Antwerpse investeringsgroep haalde recent 50 miljoen euro op bij bekende figuren zoals Marc Coucke, Jan Boone (Lotus Bakeries) en de tv-maker Tom Waes.

Met Neckermann heeft CIM Capital een bekende naam te pakken. De keten raakte door de inzinking van het toerisme in de problemen en vroeg in februari bescherming tegen zijn schuldeisers aan. CIM Capital wil het legendarische merk Neckermann, dat zich sinds het faillissement van de moedergroep Thomas Cook in 2019 terugplooide op de verkoop van reizen, opnieuw uitbouwen tot de tweede grootste reisorganisator van België, na TUI.

Toerismetoppers aan boord

Daarvoor haalde de Antwerpse investeringsgroep, die retailervaring opbouwde via de naaiketen Veritas, heel wat toeristische expertise in huis. Gert De Caluwe, voormalig CEO van Sunweb en van Thomas Cook Belgium, moet de nieuwe topman van het Belgische bedrijf worden. Ook Pierre Fivet, voormalig directeur van de kampeerspecialist Vacansoleil Belgium, werkt mee aan de overnameplannen.

De bedoeling is om de 41 overgenomen winkels van Neckermann op 7 juni te openen, zodat de keten nog een graantje kan meepikken van het cruciale zomerseizoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud