B&B Hotels opent 15 budgethotels in België

Het eerste B&B Hotel in België ligt in Antwerpen-Zuid. ©Wim Kempenaers

De Franse hotelgroep gaat sinds een paar jaar voluit voor internationale expansie in Europa, vooral in de steden, en wil jaarlijks 50 hotels openen.

B&B Hotels is in België weinig bekend, al staat het vandaag in Europa voor ruim 450 hotels en 7,7 miljoen overnachtingen vorig jaar. De Franse groep is gespecialiseerd in driesterrenhotels in het centrum van steden en tweesterrenhotels buiten de steden.

De gemiddelde prijs van een kamer bedraagt 70 euro. De receptie is de klok rond bemand, maar er is geen vergaderruimte of wellness. De klanten zijn vooral zakenlui en internationale toeristen.

‘Na drie jaar is de uitbating van een hotel op kruissnelheid. De enige manier om te groeien is door hotels over te nemen of nieuwe te openen’, stelt Louis Caroni, de CEO van B&B Hotels Benelux. Het is de bedoeling dat hij er de komende jaren 15 opent in België en 15 in Nederland.

België

De eerste vier hotels in België worden nieuw gebouwd. ‘In België is weinig aanbod van budgethotels. Wat te koop staat, zit meestal in de hogere klasse en is oud, klein en duur’, lacht Caroni. B&B Hotels onderhandelt daarom vooral met ontwikkelaars die gemengde projecten van 10.000 à 20.000 m² willen opzetten op locaties in steden die B&B Hotels aanspreken. Het tekent een huurcontract voor 15 jaar.

Voor Antwerp Zuid (108 kamers), het eerste hotel van de groep in België in de wijk Nieuw-Zuid, vlak bij het Justitiepaleis, ging B&B Hotels in zee met Triple Living, waarvan de familie Paeleman en de familie Cavens elk de helft in handen hebben..

Het tweede hotel, Brussel Zuid (91 kamers), opent in juli 2019 aan de Fonsnylaan, achter het station Brussel-Zuid. Het hotel is een onderdeel van een groot gemengd project van een private investeerder.

Groep Tans

Profiel B&B Hotels
Profiel B&B Hotels

Wat: Franse budgetketen, met 450 hotels, vooral in Frankrijk (272) en Duitsland (110).

Omzet 2017: 460 miljoen euro.

Overnachtingen: 7,7 miljoen.

Er komt ook een tweede hotel (132 kamers) in Antwerpen, vlak bij de opera. De Limburgse Groep Tans, een van de belangrijkste private investeerders in hoofdwinkelstraten, gaat op de hoek van de Meir en de Frankrijklei een gebouw met een emblematische gevel afbreken en in een identieke stijl heropbouwen. Beneden komt retail, boven het hotel.

Met dezelfde Groep Tans heeft B&B Hotels ook een project in Gent. Tussen de Veldstraat en de Voldersstraat komt een hotel met 114 kamers.

B&B Hotels mikt op vijf hotels in Brussel, drie in Antwerpen en twee in Gent. De andere vijf komen in steden waar zich opportuniteiten aandienen. Het meest vanzelfsprekend zijn Leuven, Mechelen, Luik en Namen.

De komst van de B&B Hotels is goed nieuws voor ontwikkelaars, investeerders en bouwgroepen. Tegen een geschatte kostprijs van 10 miljoen euro per hotel zit men snel aan een pijplijn van 150 miljoen euro.

Caroni benadrukt dat de groep niet bang is van de opmars van alternatieve spelers als AirBnB. ‘Alle steden, ook Brussel, bekijken de reglementering. De standaardkwaliteit die wij verzekeren, is er niet altijd bij die alternatieven. Die mikken ook vrijwel uitsluitend op het vrijetijdssegment. Qua prijs/kwaliteit kunnen we de concurrentie perfect aan. Bij een economische crisis blijven budgethotels ook beter overeind.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud