Advertentie

Belgische toeristen massaal terug naar Egypte, Sunweb grijpt kans

©ocean view, hurghada

Vanaf volgend winterseizoen gaat de Vlaamse hotelketen The Three Corners scheep met Sunweb. Aan de jarenlange samenwerking met Thomas Cook komt een einde.

Voor rabiate Rode Zee-liefhebbers en het Egyptisch massatoerisme in het algemeen, is The Three Corners een begrip. Met 12 hotels beschikt de West-Vlaamse familie over één van de grootste ketens in het land. Na de revolutie stortte het toerisme in dit bij uitstek voor winterzonvakanties geschikte land in mekaar, maar na het opheffen van de negatieve reisadviezen, keren de Belgen massaal terug. Dit jaar wordt een groei van meer dan tien procent verwacht.

Na het opheffen van de negatieve reisadviezen, keren de Belgen massaal terug naar Egypte. Dit jaar wordt een groei verwacht van meer dan tien procent.

Sunweb, de derde touroperator van ons land, zij het ver achter Jetair en Thomas Cook, kondigt nu aan dat het vanaf de herfstvakantie 8 van de 12 hotels van de familiale hotelgroep exclusief aanbiedt voor de Belgische markt. Volgens de online-touroperator logeert één op de vijf Belgen die naar Egypte reizen in één van de 12 The Three Corners-hotels. 'Wij worden dus marktleider voor pakketreizen op Egypte', bazuint Sunweb uit.

Dat is allicht iets te hoog gegrepen. Koen Van den Bosch, woordvoerder Thomas Cook: 'We stoppen inderdaad onze samenwerking met de familie Lambrecht omdat we onze hotelconcepten als Sentido en Sun Connect zo breed mogelijk willen introduceren en The Three Corners wenste daar niet in mee te gaan. Dat betekent dus na 20 jaar het einde van onze samenwerking. Maar met 7 wekelijkse vertrekken volgende winter naar Egypte blijven wij met afstand marktleider.'

De Nederlandse groep Sundio, waar Sunweb deel van uitmaakt, probeert dit jaar door het aanbieden van meer en exclusieve hotels eindelijk door te breken op de Belgische markt van de vliegvakanties. Iets waarin de uitdager van Jetair en Thomas Cook sinds zijn start in 2006 niet echt in geslaagd is. Deze zomer en volgende winter gaat Sunweb zijn klanten ook met ingehuurde vliegtuigen rechtstreeks vanuit Zaventem naar de vakantiebestemmingen voeren.

Morgen in de krant: Sunweb van softe naar agressieve touroperator

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud