Booking.com schrapt kwart personeelsbestand

Booking.com wordt wereldwijd zwaar getroffen door de terugval in het toerisme. ©ANP XTRA

Booking Holdings, de Amerikaanse groep boven Booking.com, schrapt wereldwijd 4.300 jobs of een kwart van alle banen bij de populaire reissite. Het Amerikaanse bedrijf is zwaar getroffen door de terugval in reizen.

'Helaas moeten we door de coronacrisis net als veel andere reisorganisaties de hele moeilijke stap zetten om ons wereldwijd personeelsbestand in te krimpen', zegt een woordvoerder van het bedrijf in het Financieele Dagblad.

In april daalde het aantal boekingen bij de reissite met 85 procent. De maanden erna was er een lichte verbetering. Maar Booking.com, dat wereldwijd ongeveer 17.000 medewerkers telt, blijft hard getroffen.

Amsterdam

'Het wordt een weg vol hindernissen. Zo zien we nu het virus weer de kop opsteekt dat overheden en steden weer beperkende maatregelen instellen', aldus de woordvoerder.

In Amsterdan is Booking.com met 5.500 werknemers uitgegroeid tot de grootste werkgever van de stad. De impact op het personeelsbestand daar is nog niet duidelijk.

Toerisme

De toerismesector wordt wereldwijd zwaar getroffen door de coronacrisis. Eerder maakte ook al Airbnb bekend dat het een kwart van zijn personeel de laan uitstuurt.

Bij ons moest Brussels Airlines een reddingsboei krijgen van de overheid. De World Travel and Tourist Council schat dat wereldwijd 100 miljoen banen verloren gaan in de sector omdat reisorganisaties, hotels en luchtvaartmaatschappijen flink moeten snijden of zelfs failliet gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud