Advertentie
Advertentie

CEO Jetair krijgt topfunctie binnen TUI-groep

Elie Bruyninckx, hier in de cockpit van de B787. ©BELGA

Elie Bruyninckx, CEO van de Jetair-groep, wordt lid van het uitgebreide directiecomité van TUI Travel, Europa's grootste touroperator. Jetair is een volle dochter van TUI.

Bruyninckx wordt lid van het uitgebreide directiecomité, zo laat TUI Travel weten. Dat bestond tot vandaag uit de 6 leden van het directiecomité, aangevuld met nog eens 7 leden. Tegelijkertijd krijgt de 45-jarige manager er de verantwoordelijkheid bij voor de regio West, die Frankrijk en de Benelux omvat. De twee andere regio's zijn Noord (VK, Ierland, Scandinavië, Canada en Rusland) en Centraal (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen). Tot nog toe werd de touroperating opgedeeld in vijf regio's 

Het nieuws over de promotie van Bruyninckx past in een ruimer plaatje. TUI Travel kondigde deze dinsdagnamiddag ook de volledige integratie aan van zijn touroperating-, hotel- en cruiseactiviteiten met als doel een plattere structuur te creëeren en de beslissingslijnen dus in te korten. Voor Johan Lundgren, de nummer drie van de groep, overigens reden om ontslag te nemen.

Jetair

Volgens een bericht in The Times werkt TUI ook aan een merkenintegratie, waarbij een pak lokale en nationale merken zouden sneuvelen ten voordele van de groepsmerknaam. Tot nog toe kon Jetair aan die tendens tot uniformisering ontsnappen. Jetair is één van de sterkste merknamen in België over alle sectoren heen. Of Jetair op termijn verdwijnt is vandaag onduidelijk.

TUI is ook al een tijdje bezig met een betere integratie van zijn vijf luchtvaartmaatschappijen onder de werknaam 'Oneaviation', wat een besparing van 100 miljoen euro zou opleveren, aldus The Times. Het gaat om Thomson Airways (VK), TUIfly (D), TUIfly Nordic (Scandinavië), Arkefly (Nl) en het Belgische Jetairlfly. Samen tellen die 140 vliegtuigen. 

Belgen

Elie Bruyninckx, de CEO van Jetair is al enige tijd de nummer één van TUI Benelux waar hij sinds 2014 jaar bezig is met het zoeken naar synergieën tussen Nederland en België. Daar komt dus Frankrijk bij. Bart Brackx, zoon van de stichter van Jetair, en tot september 2012 de nummer één van TUI België, was eerder ook al de nummer één voor de regio West.

Na de overname van Jetair door TUI midden jaren '90 is de familie Brackx ook in het groepsmanagement van de Duits/Britse groep steeds een vooraanstaande rol blijven spelen. Bruyninckx zet nu die Belgische traditie voort. Hij was overigens eerder al nauw betrokken bij de groepsstrategie inzake luchttransport.

Resultaten

Morgen woensdag komt TUI met zijn kwartaalcijfers. In een trading update van 25 maart liet TUI al weten dat op dat ogenblik de boekingen voor de zomervakanties één procent hoger lagen dan een jaar eerder. Ook de gemiddelde verkoopprijs was toen met één procent gestegen. In combinatie met een betere bezettings van vliegtuigen en hotels, zou dat leiden tot een hogere operationele winst.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud