opmerkelijk

Chinese groep trakteert personeel op 4 dagen Frankrijk

Chinese toeristen in Parijs ©IMAGEGLOBE

Zo’n 6.400 medewerkers van de Chinese Tiens Group – ruim de helft van het personeel – krijgen van hun werkgever een bijzondere traktatie: een verblijf van vier dagen in Frankrijk.

Ze trekken onder meer naar Nice en Parijs. In de Franse hoofdstad zijn 140 hotels gereserveerd om het Aziatische gezelschap te herbergen. Ze zullen ook in groep(jes) het Louvre bezoeken.

Het nieuws werd donderdag uitgebracht door de krant ‘Le Parisien’, die een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse zaken sprak. Zij liet weten dat Li Jinyuan, de 57-jarige voorzitter van Tiens Group, woensdag een ontmoeting had met minister Laurent Fabius en dat het gezelschap vrijdag en zaterdag in Nice zou vertoeven.

De Tiens Group werd volgens de eigen website in 1995 opgericht door Li en is intussen uitgegroeid tot een conglomeraat met activiteiten in biotechnologie, gezondheidszorg, e-commerce, hotels en toerisme. De 57-jarige Li staat bekend als een actieve filantroop.

Voor Frankrijk, dat worstelt om zijn economie weer op de sporen te krijgen, is de komst van de 6.400 Chinezen mooi meegenomen. Ze zullen samen immers naar schatting zo’n 13 miljoen euro uitgeven tijdens hun bezoek. Volgens marktonderzoeker Euromonitor International is Frankrijk de favoriete Europese bestemming van Chinese toeristen, vóór Rusland, Duitsland en Zwitserland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud