Advertentie

Consolidatie in reiswebsites

Expedia koopt Travelocity van Sabre voor 280 miljoen dollar in cash en hoopt zo beter gewapend te zijn in de concurrentieslag met Booking.com van Priceline.

De overname werd vrijdagavond bekendgemaakt.

Expedia, bekend van onder meer Hotels.com en Hotwire, sloot in 2013 al een marketingakkoord met Travelocity. Volgens die overeenkomst leverde Expedia klantendiensten aan Travelocity en gaf het ondersteuning aan zijn websites in de VS en Canada. De overname geeft Expedia nu meer controle over alle reservaties.

'Het gaat om een zeer strategische acquisitie die vanaf de eerste dag een bijdrage kan leveren', aldus Ronald Josey, analist bij JMP Securities.

De consolidatie van de online-reisindustrie is al een tijdje aan de gang. Vorig jaar kocht marktleider Priceline (onder meer van Booking.com) een minderheidsbelang in Ctrip.com en betaalde het 2,5 miljard dollar voor de restaurantreservatiesite Opentable. Ook Orbitz Worldwide Inc, dat onder meer Orbitz.com - vooral zakenreizen - en Cheaptickets.com in portefeuille heeft zou in overnamegesprekken zitten.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud