Coucke haalt Tomorrowland-camping naar Durbuy

De tenten op de Dreamville-camping van Tomorrowland.

Wie deze vakantie graag dicht bij huis blijft, kan vanaf juli terecht op het voormalige golfterrein van Durbuy. Ondernemers Marc Coucke en Bart Maerten zetten er de Dreamville-camping van Tomorrowland op 35 hectare groen op.

De terreinen van de Golf de Durbuy zijn decennia een groene oase van rust geweest. Daar komt deze zomer verandering in. Ondernemers Bart Maerten en Marc Coucke, het duo achter het vakantieterrein La Petite Merveille, trekt er een tijdelijke vakantiedorp op voor Belgen die in coronatijden liever dicht bij huis op vakantie gaan.

Coucke en Maerten slaan de handen in elkaar met Dreamville, het bedrijf dat elk jaar de luxecamping van het megafestival Tomorrowland in Boom beheert. De safaritenten, luxelodges en boomhutten worden door de afgelasting van alle massa-evenementen dit jaar niet gebruikt. Dus klopten Maerten en Coucke aan bij de organisatie om de 35 hectare ongebruikt groen in Durbuy in te palmen. 

Marc Coucke poseert in één van de tenten op de Golf de Durbuy.

'Tijdens deze coronacrisis was het voor veel bedrijven even herbronnen, creatief omgaan met de situatie en zoeken naar innovatieve businessopportuniteiten', zegt Coucke. 'Plots kwamen we uit bij dit concept en daarmee zijn we naar de organisatoren van DreamVille gestapt. Heel wat Belgen geven aan hun vakantie deze zomer in eigen land te willen doorbrengen. Daarom willen we ze een unieke, onvergetelijke vakantie aanbieden. Meer ondernemerschap kan je niet vinden. Twee bedrijven die platliggen bundelen hun krachten en komen tot een unieke formule op een zeer korte termijn.'

Het tijdelijke vakantiedorp, dat de naam Green Field Durbuy meekrijgt, wordt opgetrokken op 35 hectare. Plaats genoeg om elke vakantieganger een eigen bubbel van ruimte te geven, klinkt het. Behalve de safaritenten, luxelodges en boomhutten waar vakantiegangers kunnen logeren, komen er ook een zwembad, relaxatiezones en een restaurant met een terras. Dat moet in dezelfde feeërieke sfeer baden als Tomorrowland. 

De relaxzone van TML-camping Dreamville.

Coucke en co. koppelen het tijdelijke vakantiedorp aan het avonturenpark dat ze er uitbaten, met allerlei mogelijke arrangementen. Green Field Durbuy opent de deuren op 3 juli. Boeken voor juli is al mogelijk. Voor augustus wordt met preregistraties gewerkt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud