Coucke pompt 30 miljoen in hotelproject Durbuy

Rechts Le Sanglier des Ardennes, links het ontwerp voor een aansluitend hotelcomplex. ©Atelier47

Het Durbuy-project van Marc Coucke en zijn zakenpartner Bart Maerten krijgt vaart. Hun joint venture legt 30 miljoen euro op tafel voor de ontwikkeling van een viersterrenhotel.

Coucke kocht begin vorig jaar, samen met zijn lokale rechterhand Bart Maerten, het hotel-restaurant Le Sanglier des Ardennes en enkele nabijgelegen hotels en huizen. De topchef Wout Bru baat het restaurant uit.

Na de vernieuwing van Le Sanglier geeft het duo nu het startschot voor de tweede fase van het hotelproject. De gebouwen tegenover het restaurant worden omgebouwd tot een viersterrenhotel, met een binnentuin en een terras.

Ondergrondse tunnel

Het budget voor de werken, inclusief afwerking en bemeubeling, bedraagt 30 miljoen euro. De aannemer Picard Construct start in januari. De timing is strak, want Coucke en Maerten hopen al in november 2019 de eerste gasten te ontvangen in hun nieuwe hotelcomplex.

Couke en zakenpartner bouwen imperium in Durbuy verder uit

Le Sanglier zal via een ondergrondse tunnel met het zusterhotel verbonden zijn.

Het architectenbureau Atelier47 heeft voor de hele site in totaal meer dan honderd kamers, drie restaurants, zes vergaderzalen, een wellnessruimte en een zwembad gepland.

Pretimperium

De hotels zijn maar één onderdeel van Couckes plan voor Durbuy. In 2016 kocht hij in het toeristische stadje twee pretparken, Durbuy Adventure en La Petite Merveille, het pretpark van Bart Maerten.

Afgelopen zomer voegde Coucke ook een golfbaan toe aan zijn pretimperium.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n