Debacle Thomas Cook treft ook klanten Beobank

©Photo News

De bijna 30.000 houders van een Beobank Neckermann World Mastercard kunnen hun gespaarde kortingpunten voor een Neckermann-vakantie voorlopig niet verzilveren. De reden is het faillissement van Thomas Cook België.

Het debacle rond de Britse reisgroep Thomas Cook, dat onder meer leidde tot het omvallen van de Belgische tak, treft in ons land niet alleen het personeel en de klanten van het bedrijf. Er zijn ook, zij het veel beperktere, gevolgen voor een grote groep klanten van Beobank.

Dat heeft te maken met de Beobank Neckermann World Mastercard, een van de Belgische kredietkaarten waarvoor de bank samenwerkt met een ander merk. Dat die de naam Neckermann, een nevenmerk van Thomas Cook, draagt komt door het feit dat de kaarthouder bij uitgaven punten spaart die hij kan omzetten in een korting voor een Neckermann-vakantie.

De korting kan oplopen tot 250 euro per jaar. Per 2 euro aan aankopen met de kaart, in binnen- en buitenland, in de winkel en online, spaart de kaarthouder 1 punt. Uitgaven bij Neckermann tellen dubbel: 1 punt per euro. 2.500 punten zijn goed voor 25 euro korting. Bovendien biedt de kaart een uitgebreid verzekeringspakket aan.

Doorstart

Volgens woordvoerster Inge Everaert van Beobank hebben iets minder dan 30.000 Beobank-klanten zo’n kaart. Het faillissement van Thomas Cook verandert voor hen niets voor het gebruik van de kredietkaart. ‘De betaalfuncties zijn nog altijd actief. Kaarthouders kunnen de kaart dus blijven gebruiken om hun aankopen te betalen. Bij elke uitgave blijven ze bovendien punten sparen.’

Alleen is het omzetten van de punten in een vakantiekorting niet langer mogelijk. De punten zijn echter niet verloren. ‘In afwachting van de verdere ontwikkelingen met betrekking tot het faillissement, bekijken we welke gepaste oplossing we kunnen uitwerken’, zegt Everaert. ‘Maar eerst moet juridische klaarheid komen over een eventuele doorstart van Neckermann. Het is daarom nog te vroeg voor een concreet voorstel.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud