Advertentie
Advertentie
opmerkelijk

Drie sterren voor Pairi Daiza

©BELGAIMAGE

In de nieuwe toeristische Michelingids voor België krijgt Pairi Daiza drie sterren. Daarmee is het Henegouwse themapark ‘de reis waard’.

In de nieuwe groene gids voor België is Pairi Daiza de enige nieuwe bezienswaardigheid met drie sterren, aldus de Facebook-pagina van het park. Pairi Daiza wordt bovendien opgenomen in ‘de tien niet te missen plaatsen in België’. Daartoe behoren ook Brussel, Brugge, de kathedraal van Doornik, de grotten van Han, de Vlaamse belforten en begijnhoven, Antwerpen, Gent, de valleien van Samber en Maas en ‘het stripverhaal’.

©Michelin

Michelin was een pionier van het autotoerisme. Het Franse bandenmerk begon in 1926 met zijn ‘groene gidsen’, waarin – aanvankelijk alleen voor Frankrijk, later voor heel Europa en ook daarbuiten – toeristische bezienswaardigheden werden opgelijst en beschreven. De klemtoon ligt enerzijds op het natuurschoon, anderzijds op het cultureel patrimonium.

De bezienswaardigheden krijgen van Michelin een quotering mee aan de hand van sterren: een plaats met drie sterren is ‘de reis waard’, twee sterren staan voor ‘een omweg waard’ en één ster voor ‘interessant’.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud