Fosun aast op touroperatoractiviteit Thomas Cook

Het Britse Thomas Cook is in gesprek met het Chinese Fosun over een verkoop van zijn tour operator-activiteit. ©EPA

De Chinese eigenaar van Club Med bezit al zo'n vijfde van de aandelen van de Britse reisgroep.

De Britse reisgroep Thomas Cook bevestigt maandag dat ze in gesprek is met Fosun, de Chinese eigenaar van Club Med, over een mogelijke verkoop van zijn touroperatoractiviteit. Fosun, dat met bijna een vijfde van de aandelen van Thomas Cook (18 procent) de grootste aandeelhouder is, werd al genoemd als mogelijke reddingsboei voor de 178 jaar oude toeristische groep. Thomas Cook gaat gebukt onder hoge schulden en bezorgdheid over de vraag naar traditionele pakketreizen.

Geen zekerheid

Nadat het overnamebod bekend was geraakt, won het aandeel Thomas Cook  ruim een vijfde op de beurs van Londen. Het aandeel Fosun won 4,2 procent op de beurs van Hongkong. Volgens Thomas Cook zijn verdere onderhandelingen gepland met Fosun.

'Er is geen zekerheid dat deze benadering in een formeel bod zal uitmonden', liet de Britse reisgroep verstaan. 'De raad van bestuur zal elk potentieel aanbod in overweging nemen naast de andere strategische opties die hij heeft, met de bedoeling de waarde te maximaliseren voor alle belanghebbenden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud