Geen reizen meer naar Sharm-el-Sheikh

©AFP

Jetair en Thomas Cook schrappen al hun reizen naar Sharm-el-Sheikh na een negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken. Sharm is één van de populairste badplaatsen in Egypte.

Buitenlandse Zaken heeft er maar één dag over gedaan om het voorbeeld van Nederland en Duitsland te volgen en reizen naar Sharm-el-Sheikh af te raden. De badplaats ligt helemaal in het zuiden van de Sinaï. Vorig week werd Taba, in het oosten van het woestijnschiereiland aan de Golf van Akaba, al op die lijst gezet na een aanslag waarbij vier doden vielen.

'Vanaf nu zijn alle reizen naar de hele Sinaï dus afgeraden', zo meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in een persbericht. In tegenstelling tot Taba lijkt er geen concrete aanleiding te zijn voor het afraden van de hele Sinaï, behalve dan dat de algemene toestand in Egypte verslechtert.

Thomas Cook meldde zopas dat het al zijn vluchten annuleert tot en 15 maart. De eerstvolgende vlucht van de touroperator stond gepland op maandag 3 maart. Klanten van Thomas Cook die nu nog ter plaatse zijn, hoeven niet versneld terug te keren, aldus Thomas Cook.

Ook Jetair (VIP Selection, Sunjets, Jetairlfy) schrapt al zijn afreizen tot donderdag 13 maart. Wie al geboekt heeft kan gratis wijzigen of terugbetaald worden. 'De 400 klanten die zich momenteel in die zone bevinden blijven tot het einde van hun vakantie', aldus Jetair, 'met het advies zo weinig mogelijk hun hoteldomein te verlaten'.

Enkel Hurghada en Marsa Alam op het vasteland en aan de Rode Zee en Luxor aan de Nijl blijven nu nog overeind in het Belgische Egytpe-aanbod. De voorbije twee jaar is het toerisme naar Egypte ineengestort.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud