Advertentie
Advertentie

Jacht op gulle Chinese toerist geopend

Chinese toeristen staan erom bekend graag en veel te spenderen op reis - Foto Bloomberg ©Bloomberg

De Chinese investeringsmaatschappij Fosun bracht gisteren samen met het Franse AXA Private Equity Capital een bod uit op Club Mediterrannée. De Chinese markt is de voorbije jaren steeds belangrijker geworden voor de Franse uitbater van vakantiedorpen.

Het bod past in het kader van de steile opmars van het Chinese toerisme. Tegen 2020 zal het aantal Chinezen dat naar het buitenland reist stijgen tot 200 miljoen. In Europa zou dan één op de vier toeristen uit China komen. Een evolutie waar de toeristische sector zich maar beter op voorbereidt, wil hij van de groei een graantje meepikken.

Toerisme Vlaanderen heeft sinds enige tijd een Chinastrategie, met een afvaardiging in het land zelf en verschillende promotieacties bij vakantiebeurzen. Maar ook de sector zelf moet mee, stelt de organisatie.

‘Er zijn al enkele spelers die inspanningen doen’, zegt woordvoerder Stef Gits. ‘Historium Brugge heeft een Chinese audiogids. Het Atomium ook. Het shoppingcentrum Maasmechelen Village heeft Chinese brochures met informatie over taxfree aankopen en, heel belangrijk, het is de enige winkelgelegenheid in België die China Union Pay heeft, een systeem om betalingen met Chinese kredietkaarten mogelijk te maken. Brussels Airport heeft ook zopas een Chinese versie van zijn app gelanceerd.’

‘Maar al bij al blijft het nog heel beperkt. Steden als Parijs staan veel verder dan Brussel of Brugge. Er is nochtans veel potentieel. Bovendien geven de Chinezen in het buitenland graag en veel geld uit.'

Vorig jaar boekten Chinezen 152.500 overnachtingen in Vlaanderen. Nog altijd maar een fractie van de 24,7 miljoen in totaal, maar wel een groei met 16 procent. Al kenden november, december en januari wel een lichte daling. Chinezen blijven gemiddeld een à twee nachten in ons land. Ze trekken vooral naar de steden. Een derde van de reizen is professioneel. Dat Brussel de hoofdstad is van Europa zal daarbij wel een rol spelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud