Jetairfly schrapt reizen naar Sharm el Sheikh

©BELGA

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly brengt tot en met 12 december geen nieuwe reizigers naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh.

'We handelen hiermee in lijn met het reisadvies van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat tijdelijk reizen naar Sharm el Sheikh afraadt', leigt de luchtvaartmaatschappij uit. Na de crash van een Russisch passagiersvliegtuig in de Egyptische badplaats paste Buitenlandse Zaken het reisadvies aan.

Reizigers die voor de bewuste periode een vakantie of vliegticket naar Sharm el Sheikh hadden geboekt, worden door Jetairfly of door de touroperators Jetair, Sunjets.be en VIP Selection gecontacteerd. Zij kunnen hun vakantie omboeken naar een latere datum of naar een andere reisbestemming, ofwel hun vakantie annuleren met volledige terugbetaling van hun reissom.

Over de Sharm el Sheikh-vluchten na 12 december zal Jetairfly later een tijdige beslissing nemen, in functie van het op dat moment geldende reisadvies

Reizen naar de Egyptische badplaatsen Hurghada en Marsa Alam blijven wel mogelijk, zegt Jetairfly. Het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor die regio's blijft ongewijzigd. Vanuit deze reisbestemmingen krijgen Jetair, Sunjets.be en VIP Selection ook de informatie dat er een normale vakantiebeleving is. 'De Jetairfly-vliegroutes naar Hurghada en Marsa Alam gaan niet over het Sinaïgebied, dat een te mijden gebied is voor de luchtvaart', beklemtoont de luchtvaartmaatschappij.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud