Meer inkomsten voor Euro Disney

Euro Disney, de uitbater van Disneyland Paris, zag zijn inkomsten in het voorbije kwartaal met 5 procent toenemen tot 322,7 miljoen euro. Een jaar geleden daalden de inkomsten nog met bijna 7 procent.

Euro Disney meldt voor het eerst in een jaar tijd betere inkomsten. De Disney-bezoekers hebben de voorbije maanden merkelijk meer uitgegeven dan een jaar geleden. Gemiddeld gaf een bezoeker in de jongste drie maanden 4 procent meer uit. Ook de bezetting van de Disneyhotels was beter, waardoor de opbrengsten ook hier in stijgende lijn zijn.

Toch blijft Euro Disney voorzichtig voor het hele jaar. 'We zitten nog in een gevoelige periode', stelt CEO Philippe Gas. Bovendien is het huidige trimester, door de zomer, de belangrijkste periode voor het recreatiepark. Op 17 augustus start Disneyland Paris drie nieuwe attracties voor, geïnspireerd op de Toy Story-films.

De totale omzet van Euro Disney steeg het voorbije kwartaal met ruim 21 procent tot 373 miljoen euro. Naast het recreatiepark en de hotels, heeft het bedrijf ook nog vastgoedactiviteiten. Euro Disney sloot eind juni zijn derde kwartaal af. Het bedrijf heeft een buitengewoon boekjaar. In het eerste semester boekte Euro Disney nog een verlies van 95,2 miljoen euro. Winst- of verliescijfers voor het voorbije kwartaal zijn niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud