Méridien wordt Hilton

Méridien wordt Hilton. ©BELGA

Het voormalige Le Méridien, het bekende hotel tegenover het Centraal Station in Brussel, opent op 17 november opnieuw de deuren. Het zal worden uitgebaat door de hotelketen Hilton, en krijgt de naam "Hilton Brussels Grand Place", zo is donderdagavond meegedeeld. Het wordt het derde Hilton-hotel in België.

Het nieuwe Hilton-hotel zal 224 kamers tellen, waaronder een presidentiële suite. Er is ook sprake van vergaderfaciliteiten, een zakenlounge, restaurant, bar en enkele privérestaurants. Gedurende het eerste jaar zullen er 'aanzienlijke renovaties' uitgevoerd worden, klinkt het nog in een persbericht. 

'De locatie van het hotel in het centrum van Brussel maakt het perfect voor zakenreizigers en toeristen die op zoek zijn naar het beste dat de stad te bieden heeft', zegt Rob Palleschi, wereldwijd hoofd van Hilton Hotels & Resorts, in het persbericht. 'De renovatie en rebranding onder Hilton Hotels & Resorts zal het gebouw nieuw leven inblazen en de gasten de buitengewone vertrouwde service en kwaliteit bieden, waar Hilton voor gekend staat.'

Le Méridien moest begin juni de deuren sluiten na het faillissement van Starman Bruxelles, de huurder van het gebouw. Daarbij werden de 140 werknemers collectief ontslagen. Midden juli werd HDI Zurich Property SA, een onderneming naar Luxemburgs recht opgericht met kapitaal uit Rusland, eigenaar van het gebouw. De nieuwe eigenaar geeft (via dochteronderneming HDI Brussels Management) het beheer van het hotel dus in handen van Hilton.

'Hilton Hotels & Resorts' is een van de topmerken van de wereldwijde hotelketen. Ook de twee andere hotels van Hilton in België, nog eentje in Brussel en een in Antwerpen, behoren tot dat merk. In 2016 zou een vierde Belgisch Hilton-hotel de deuren openen, het 'Hampton by Hilton Brussels Louise'. 'Hampton by Hilton' mikt eerder op het middensegment.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud