Neckermann en Sunweb werken exclusief samen

Na een faillissement maken de Belgische Neckermann-reisbureaus een doorstart. ©BELGA

De reisbureauketen Neckermann sluit een exclusieve deal met de vakantieplanner Sunweb. De 62 Neckermann-reisbureaus mogen als enige in België Sunweb-vakanties verkopen.

Ook op zijn website biedt Neckermann Sunweb-vakanties aan. De samenwerking is een nieuwe stap in de heropstart van Neckermann België.

Tot twee maanden geleden stelde Neckermann pakketreizen samen, die het verkocht in zijn reisbureaus. Maar de bedrijfstak die de reizen maakte, ging failliet. Dat was een rechtstreeks gevolg van het faillissement van Thomas Cook, het Britse moederbedrijf van Neckermann.

Doorstart

De reisbureaus maakten - zonder de touroperatingdivisie - een doorstart. Ze werden overgenomen door het Spaanse toerismebedrijf Wamos. Dat ging door met 63 van de 91 reisbureaus. 200 van de 500 Belgische Thomas Cook- en Neckermann-werknemers konden hun job houden.

Voor ons is dit een unieke opportuniteit om een turbo te zetten op onze groei.
Tim Van den Bergh
Commercieel directeur Sunweb Group

Sindsdien verkopen de reisbureaus geen Neckermann-reizen meer, wel pakketreizen van voormalige concurrenten van Neckermann, zoals Corendon, Pegase en Club Med. Nu komt daar Sunweb bij.

In een persbericht zeggen Neckermann en Sunweb dat de reizen die Sunweb aanbiedt erg lijken op de reizen die Neckermann tot voor kort organiseerde. 'Sunweb vliegt in een grote meerderheid van de gevallen ook met Brussels Airlines, en de hotels die zeer vaak geboekt werden bij Neckermann vind je bijna allemaal terug bij Sunweb.'

Sunweb was al een grote aanbieder in Vlaanderen, maar in Franstalig België was het nog niet zo sterk. Daar komt volgens het bedrijf verandering in door de samenwerking met Neckermann, dat wel sterk staat in Wallonië en Brussel. 'Voor ons is dit een unieke opportuniteit om een turbo te zetten op onze groei', zegt Tim Van den Bergh, de commercieel directeur van Sunweb Group.


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud