Nederlanders weg uit Sharm-el-Sheikh

Vanaf dit weekend blijven Nederlanders hier weg ©AFP

Nederlandse touroperators halen nu ook hun klanten weg uit Sharm-el-Sheikh in Egypte. Buitenlandse Zaken in ons land heeft nog steeds geen negatief reisadvies voor vakantiegangers die in een hotel verblijven in het zuiden van de Sinaï.

Nederlanders die nu in een resort in Sharm-el-Sheikh in Egypte zitten, worden morgen vrijdag naar Nederland gehaald. Dat zei een woordvoerster van de vereniging van reisorganisaties ANVR donderdagavond.  Het gaat om ongeveer 750 vakantiegangers, schat ze. De toeristen komen terug naar huis nu het reisadvies voor Egypte is aangescherpt. Dat meldt het agentschap ANP.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland liet donderdag weten dat mensen die in Sharm-el-Sheikh zijn of in een van de andere badplaatsen in de Sinaï (Egypte) verblijven, het gebied beter kunnen verlaten. Mensen die van plan waren daarnaartoe te gaan, wordt dat ontraden. Toeristen die er nu zijn, wordt aangeraden contact op te nemen met hun reisorganisatie.

De Nederlanders worden vrijdag door hun touroperators naar Nederland teruggehaald. Volgens een woordvoerster van de ANVR was dat voor een aantal al gepland omdat hun vakantie erop zit, anderen moeten hun vakantie vroegtijdig beëindigen. De zegsvrouw raadt mensen die een komende vakantie geboekt hebben naar de badplaats, contact op te nemen met hun reisorganisatie over de mogelijkheden voor een vervangende reis.

Vorig week verscherpte BZ in ons land zijn reisadvies door trips naar Taba aan de Golf van Akaba, in het oosten van de Sinaï af te raden. Dat gebeurde na een aanslag op een bus in de buurt van die stad waarbij 4 doden vielen. Twee dagen later gaf een terroristische organisatie toeristen tot 20 februari de tijd het land te verlaten 'voor het te laat was'. Sinds die dag zijn er echter geen aanvallen meer geweest op toeristen.

Maar een verblijf in Marsa Alam, Hurghada of Sharm-el-Sheikh raadt ons land (nog) niet af.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud