Overgenomen Thomas Cook-personeel behoudt loon en anciënniteit

Er is een akkoord over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de voormalige Thomas Cook-werknemers die een doorstart maken. ©AFP

De zowat 200 voormalige Thomas Cook-werknemers die door de Spaanse reisorganisatie Wamos zijn overgenomen, mogen hun anciënniteit en brutoloon behouden bij de doorstart van een 60-tal reisbureaus.

Zaterdag is een akkoord bereikt over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de voormalige Thomas Cook-werknemers die normaal gezien vanaf maandag een zestigtal Neckermann-reisbureaus zullen bemannen. Het akkoord was een van de laatste losse eindjes in de aanloop naar de geplande heropening van de reisbureaus onder het Neckermann-logo en de Neckermann-website.

Volgens Frédéric Van Waeijenberge, de commercieel directeur van Wamos Benelux volgen de overeengekomen voorwaarden in grote lijnen de regelingen die bestonden bij het teloorgegane Thomas Cook Retail Belgium. Dat zegt ook vakbondsvrouw Katrien Degryse (BBTK). Zo behouden de werknemers hun anciënniteit en brutoloon, en blijven ook de regelingen rond bijvoorbeeld hospitalisatieverzekering en tijdskrediet dezelfde.

Bonussen

De waarde van de maaltijdcheques zou wel dalen, en de vroegere bonussen per afdeling zouden worden vervangen door een collectieve bonusregeling.

'Alles lijkt op schema te zitten om maandag inderdaad te kunnen opstarten', aldus Van Waeijenberge. 'Alle aandacht is de voorbije dagen gegaan naar het akkoord, de contracten van de werknemers en het technische luik.'

Aan dat laatste element wordt nog volop gewerkt. Wamos had gehoopt te kunnen beginnen op de informaticastructuur van het vroegere Thomas Cook, maar die werd afgesloten. Nu moet er een volledig nieuwe structuur op poten worden gezet. Het zal daarvan afhangen of de reisbureaus en de website maandag inderdaad werken, of dat er toch nog uitstel komt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud