Overnamebod Club Med start volgende week

Een agentschap in Parijs ©REUTERS

De tandem Fosun-Ardian brengt geen hoger bod uit op Club Med en trekt zich terug. Niets lijkt Andrea Bonomi nu nog tegen te kunnen houden om de controle over de touroperator te verwerven. Al is volgens sommigen de race nog niet gelopen

Het staat nu zo goed als vast dat Club Med Italiaans wordt. Gallion Invest, waarachter de Chinese en Franse investeringsgroepen Fosun en Ardian schuilgaan, heeft zijn bod van 17,5 euro per aandeel  ingetrokken, zodat Andrea Bonomi nu vrij spel heeft. De biedstrijd waarop sommige beleggers hadden gespeculeerd, is er dus niet gekomen en bijgevolg zakt het aandeel.

De Italiaanse zakenman heeft 21 euro per aandeel veil voor de uitbater van luxevakantiedorpen, wat de groep waardeert op 790 miljoen euro.  Het bod komt van Global Resorts SAS, een Franse dochter van de Italiaan. Volgens de Franse beursautoriteiten zal het openbaar overnamebod lopen van 18 augustus tot 19 september

De raad van bestuur van Club Med had vorige maand al zijn voorkeur voor Bonomi uitgesproken, hij kon moeilijk anders gezien het prijsverschil, maar de bestuurders hadden wel 'strategische bedenkingen' bij het Italiaans voorstel. Bonomi wil zowel het midden- als het luxesegment bij Club Med ontwikkelen, Gallion wou zich concentreren op de duurdere dorpen.

Tot mei had Bonomi in alle stilte, via Strategic Holdings, een belang van 10,6 procent opgebouwd in Club Med waardoor hij al nipt de grootste aandeelhouder was geworden, voor Fosun Property (9,4%) en Ardian (8,9%). Vraag is of de Italiaan ooit zijn geld zal terugverdienen. De jongste vier boekjaren harkte Club Med een gecumuleerd nettoverlies van 19 miljoen euro bijeen.

De boekingen voor deze zomer lagen einde april 14 procent achter op die van 2013, pas volgende maand volgt een update.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud