Pairi Daiza verpulvert paasrecord van 2011

Een panda zoals een panda moet zijn: met een stuk bamboe in de mond. ©Photo News

Pairi Daiza heeft tijdens de voorbije paasvakantie het paasrecord van 2011 - toen het uitzonderlijk mooi weer was - verpulverd. Het aantal bezoekers lag de voorbije twee weken 50 procent hoger dan drie jaar geleden.

Dat meldt Pairi Daiza in een persbericht. Pairi Daiza opende net voor het paasverlof opnieuw de duren na een maandenlange winterslaap.

Het park kende tijdens de voorbije vakantie een massale toestroom van bezoekers, dankzij de komst van twee Chinese panda's. Het park spreekt van 50 procent meer bezoekers in vergelijking met het vorige paasrecord van 2011, toen het uitzonderlijk mooi weer was. Ook de voorbije twee weken had de directie geen reden om over het weer te klagen. Hoeveel bezoekers er precies waren, geeft Pairi Daiza niet prijs.

'Het uitstekende begin van het seizoen biedt evenwel niet de mogelijkheid om nu al te oordelen over de resultaten in de komende maanden, rekening houdende met het grote belang van de weersvoorspellingen.'

De vrees dat het dierenpark de toevloed aan bezoekers niet aan zou kunnen, bleek ongegrond. 'De maximale capaciteit van ons park werd niet bereikt', klinkt het. Oprichter Eric Domb liet eerder weten dat het park 18.000 bezoekers per dag aankan.

Vorig jaar haalde Pairi Daiza 1,2 miljoen bezoekers. 'Dit jaar moet 1,5 miljoen haalbaar zijn', liet Domb eerder al weten. Daarmee komt het dierenpark in de buurt van de 1,6 miljoen die de Antwerpse Zoo en Planckendael samen halen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud