opmerkelijk

Parijse metro-uitbater komt naar België

Het Atomium is een van de vaste stops van de hop on-hop off-bussen in Brussel. ©Kristof Vadino

De Franse transportgroep RATP gaat een vloot elektrische bussen inzetten voor toeristen in Brussel.

De hop-on-hop-offbussen waarmee toeristen langs de belangrijkste bezienswaardigheden in onze hoofdstad rijden, worden binnenkort volledig elektrisch. Binnen een jaar zal de vloot bestaan uit twaalf volledig elektrische bussen. Om die verandering door te voeren duidde de raad van bestuur van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB het Franse RATP Dev aan als concessiehouder voor de komende acht jaar.

RATP Dev is een dochter van het Franse staatstransportbedrijf RATP, dat bekend is als uitbater van de Parijse metro. Het is voor zover bekend de eerste keer dat RATP, dat buiten Frankrijk in een dozijn andere landen actief is, in België.

Wereldprimeur

RATP Dev zal tegen ten laatste februari 2021 de huidige concessiehouder Brussels Sightseeing vervangen als uitbater van de toeristische bussen. De MIVB legde de nieuwe concessiehouder als voorwaarde op dat de dienst moet worden uitgevoerd met een 100 procent elektrische vloot. Dat is een wereldprimeur in de sector.

De rode sightseeingbussen met twee verdiepingen maken al twintig jaar deel uit van het Brusselse straatbeeld. Via het hop-on-hop-offprincipe zijn toeristen vrij om aan elke bezienswaardigheid af te stappen en de hoofdstad op hun eigen ritme te ontdekken. Bij iedere stop en ieder monument wordt een meertalige uitleg voorzien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud