Pretparken en zoo's trokken minder volk

De nieuwste attractie in Planckendael is een rode panda-baby, maar die valt pas sinds deze week te bewonderen.

Dieren- en pretparken in Vlaanderen en Brussel hebben deze zomer over het algemeen minder bezoekers over de vloer gekregen. Voor het dierenpark Planckendael in Mechelen daarentegen was het ondanks het kwakkelweer de beste zomer van de afgelopen tien jaar.

Planckendael werd in juli en augustus door 330.000 mensen bezocht, een stijging met 140.000 of 70 procent in vergelijking met de zomer van 2011, deelde de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen vrijdag mee.

De KMDA merkt daarbij op dat het dierenpark de afgelopen maanden enkele uitzonderlijke geboortes meemaakte van een girafje, een bonobo, twee sneeuwluipaardjes en een zebra. Ook volgden veel mensen de verhuizing van olifant Kai-Mook naar een nieuw verblijf in Planckendael.

De Zoo van Antwerpen kende een iets minder goede zomer met 245.000 bezoekers in juli en augustus, 9.000 minder (3,5%) dan in dezelfde periode van 2011.

Het Bellewaerdepark in Ieper had vergeleken met vorig jaar minder bezoekers in juli maar meer in augustus, waardoor het globale bezoekersaantal voor de zomervakantie vergelijkbaar is met 2011, zo zei woordvoerder Kristof Louagie.

Ook het attractiepark Bobbejaanland in Kasterlee tekende in julin mede door de vele regendagenn verlies op. De betere cijfers in augustus konden dat niet volledig compenseren, waardoor er voor de twee maanden samen een daling van het aantal bezoekers is van 4 procent.

Het Boudewijn Seapark in Brugge trok in de zomervakantie 2 procent minder bezoekers, maar verwacht betere cijfers in september, meldt commercieel manager Geertrui Quaghebeur. Augustus was heel goed gestart, maar dan speelde de hitte het park parten. Op erg hete dagen zijn de mensen eerder geneigd aan zee te blijven.

In Brussel kreeg Océade in de vakantiemaanden iets minder bezoekers (-1,7%) over de vloer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud