opmerkelijk

Rechter halveert beurskoers Caesars

Vuurwerk bij Caesars Palace bij de jongste Fourth of July-viering. Vuurwerk is er ook op de beurs. ©© Erik Kabik Photography/Mediapunch/Corbis

Voor het legendarische gokhotel uit Las Vegas lijkt een bankroet niet meer af te wenden.

Minus 50 procent. Dat is de uppercut die een rechter aan de beurskoers van Caesars Entertainment uitdeelt. Een rechter in Chicago oordeelt dat de vele schuldeisers van de operationele dochter ook bij de beursgenoteerde holding verhaal kunnen halen.

De operationele dochter van Caesars werkt sinds januari onder het gerechtelijk akkoord en geniet dus tijdelijk bescherming van de schuldeisers. Maar die laten het daar niet bij.

Ze verdenken de private-equityspelers die de beursgenoteerde holding controleren er van het gros van de schulden bij de operationele dochter geparkeerd te hebben, terwijl de beste activa in de holding bleven. De uitspraak dreigt nu de holding alsnog in het bankroet mee te sleuren.

Private-equityreuzen Apollo en TPG haalden in 2008 Caesars van de beurs. Om die deal te financieren, laadden ze meer dan 30 miljard dollar schulden op die balans. Sindsdien worstelt het iconische casino met die enorme schuldenlast, waar door de crisis die ook de gokstad Las Vegas de voorbije jaren trof een teleurstellende cashflow tegenover stond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud