Samsonite gaat 160 jobs schrappen in Oudenaarde

©Jonas Roosens

Mensen reizen niet meer, en hebben dus ook geen reiskoffers meer nodig. Daardoor staan bij Samsonite in Oudenaarde 160 jobs op de helling.

Voor 94 mensen dreigt een collectief ontslag. De rest van de afvloeiingen gebeurt door werknemers die op pensioen gaan niet te vervangen en het niet-verlengen van tijdelijke contracten. 

Het bedrijf verwijst naar de ingestorte verkoop door de coronacrisis. Niemand koopt op dit moment een reiskoffer, nu er waarschijnlijk een zomer in eigen land in het verschiet ligt. Samsonite haalt twee derde van zijn omzet uit reiskoffers. 'In maart is de omzet met 62 procent gedaald tegenover vorig jaar', zegt woordvoerder Gert Weyers. 'Dat maakt dat we aan onze kostenstructuur moeten werken.'

Hoofdkwartier

Bij Samsonite in Oudenaarde, waar het Europese hoofdkwartier en distributiecentrum van het bedrijf is gevestigd, werken momenteel nog ongeveer 790 mensen. De intentie tot collectief ontslag treft 38 arbeiders en 56 bedienden. Er worden nu gesprekken opgestart tussen de vakbonden en de directie.

Het bedrijf heeft nog andere kopzorgen in Oudenaarde. In februari 2018 kondigde Samsonite aan 'tientallen miljoenen euro's' te investeren in een nieuw magazijn op een perceel van 4 hectare, op de terreinen van de voormalige elektriciteitscentrale in het naburige Ruien. Maar de ontwikkeling liep aanzienlijke vertraging op door het verzet van Milieufront Omer Wattez (MOW).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud