Advertentie
Advertentie

Slow Cabins breekt dagrecord op WinWinner

Xavier Leclair, de oprichter van Slow Cabins.

De Antwerpse start-up Slow Cabins verhuurt kleine, verplaatsbare huisjes in volle natuur. Dat concept is in trek, ook bij investeerders.

Slow Cabins haalde dit jaar al meer dan een half miljoen euro op via win-winleningen, waarvan ongeveer de helft op eigen kracht en de helft via het crowdlendingplatform WinWinner.

Het concept is zo populair dat Slow Cabins op WinWinner een nieuw dagrecord heeft neergezet: 110.500 euro.

Met de verse centen wil het bedrijf - vier jaren geleden opgericht - zijn expansie financieren. Oprichter Xavier Leclair verhuurt een tiental cabines in België en Nederland. Hij  hoopt dat snel te verdubbelen.

Onthaasten

De huisjes staan midden in de natuur en zijn ontworpen om te onthaasten. Ze zijn volledig 'off grid': er is geen wifi en geen aansluiting op het elektriciteits- of waternetwerk. Zonnepanelen, batterijen, een waterreservoir met regenwater, houtkachel, vuurschaal, enzovoort bieden het comfort. De cabines zijn verplaatsbaar, de locatie ontvang je als huurder pas kort voor je vertrek.

Slow Cabins ontving al enkele duizenden bezoekers. Het bedrijf merkte een versnelling tijdens de coronacrisis. Ook in het buitenland zijn concepten als Cabiner (Nederland) en Getaway House (VS) in opmars. Wie op Airbnb zoekt naar ‘tiny houses’ heeft keuze in overvloed. ‘De coronacrisis deed ons de charme van de natuur in eigen land ontdekken’, klinkt het. ‘We leven vandaag in een Duracell-maatschappij. Mensen worden bij ons uitgenodigd om even niets te doen en volledig tot rust te komen. Pure detox in eigen natuur’, zegt Leclair.

Voor die detox moet je wel diep in de buidel tasten: 490 euro voor twee nachten voor twee personen in de zomer, 390 euro vanaf september. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud