Spanjaarden heropenen maandag 62 Thomas Cook reisbureaus

©Photo News

De verkooppunten van het failliete Thomas Cook, die werden overgenomen door Wamos, openen maandag de deuren onder de merknaam Neckermann.

Wamos maakte een tiental dagen geleden bekend 62 van de 91 reiswinkels van het teloorgegane Thomas Cook Retail België over te nemen. De Spanjaarden zorgen daardoor dat ongeveer 200 van de 500 werknemers van het failliete bedrijf weer aan de slag kunnen.

De voorbije week was het alle hens aan dek om de doorstart te realiseren. De nieuwe vennootschap Wamos Benelux werd opgericht en er kwam een akkoord over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het overgenomen personeel.

©AFP

Normaal gaan alle 62 winkels open, zegt commercieel directeur van Wamos Benelux, Frédéric van Waeijenberge. Hij wil vooral de het vertrouwen van de klanten terugwinnen en het aanbod uitbreiden. In eerste instantie biedt Neckermann enkel reizen van andere spelers (zoals Corendon, Pegase en Club Med) aan.

De Thomas Cook-vestigingen die niet heropenen, liggen op één na allemaal in Vlaanderen. Daar waren volgens de directie ook veel meer vestigingen, en vaak landelijker gelegen, dan in Wallonië en Brussel.

Website

Nog niet alle informaticaproblemen zijn volledig van de baan. De website neckermann.be zal maandag nog niet operationeel zijn. 'Dat is een kwestie van een paar dagen', zegt Van Waeijenberge.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud