Sprankel hoop voor ontslagen werknemers Thomas Cook

©AFP

Verschillende partijen tonen interesse voor onderdelen van het failliete Thomas Cook Belgium. Dat geeft hoop aan de 500 ontslagen werknemers.

De curatoren van Thomas Cook Belgium vragen tot eind volgende week tijd om een toekomstplan uit te werken voor het dinsdag failliet verklaarde bedrijf. Dat is woensdag meegedeeld op een personeelsvergadering in Gent.

De curatoren voeren volgens de vakbonden gesprekken met potentiële overnemers. Eén partij zou interesse tonen voor een vrij ruim deel van de activiteiten. Andere spelers azen op bepaalde onderdelen. De gesprekken bevinden zich in een 'pril' stadium. 

Het meest begeerd zijn de 90 reiskantoren van Neckermann en Thomas Cook. De directie hoopte die retailtak afgelopen weekend nog te kunnen redden, maar moest dinsdag alsnog het faillissement aanvragen omdat ze de nodige 5 miljoen euro niet vond. 

De curatoren hebben de 501 werknemers gevraagd zich ondanks hun ontslag beschikbaar te houden voor een eventuele doorstart. 'Er is een sprankel hoop, vooral voor de werknemers van de reisbureaus', zegt vakbondsman Patrick Van Holderbeke (ACV Plus). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud