Thomas Cook België aanvaardt geen nieuwe klanten

©BELGAIMAGE

Bij Thomas Cook België zijn deze morgen twee vluchten vertrokken, maar de groep aanvaardt uit voorzichtigheid geen nieuwe klanten meer.

Het faillissement van Thomas Cook zindert na tot in België, waar de groep actief is met de merken Thomas Cook en Neckermann. Om 9 uur is een ondernemingsraad begonnen.

Er zijn vanmorgen twee vluchten vertrokken en de winkels zijn gewoon open.
Leen Segers
Woordvoerder Thomas Cook België

De directie communiceerde wel al. 'De directie en de medewerkers van Thomas Cook België betreuren dat de Thomas Cook Group geen oplossing heeft gevonden voor haar financiële uitdagingen en bijgevolg de boeken heeft neergelegd', zegt de Belgische directie maandagochtend.

Garantiefonds

'We begrijpen dat dit heel wat vragen oproept bij onze klanten en stellen alles in het werk om dit zo goed mogelijk op te vangen. Vakantiegangers die hun Thomas Cook- of Neckermann-pakketvakantie geboekt hebben, zijn beschermd door het garantiefonds.'

Klanten kunnen met hun vragen terecht in de kantoren van de operator, op het contactcenter of via chat. Een woordvoerster van Thomas Cook België benadrukte maandag dat het nog altijd operationeel is en reizen doorgaan.

'Er zijn vanmorgen twee vluchten vertrokken', zegt woordvoerster Leen Segers. 'De winkels zijn gewoon open.' Uit voorzichtigheid aanvaardt de groep geen nieuwe klanten, tot er duidelijkheid komt.

600 werknemers

In België werken 600 mensen bij Thomas Cook. 'We doen er alles aan om onze medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden in deze moeilijke tijden en staan in contact met de sociale partners', zegt Thomas Cook België.

Het lot van Thomas Cook België hangt in grote mate af van Thomas Cook Duitsland. De Belgische vennootschappen maken deel uit van de Europees-continentale organisatie van Thomas Cook, waar de Duitse afdeling het belangrijkst is. Daar kondigde de luchtvaartmaatschappij Condor Airlines alvast aan door te vliegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud