Thomas Cook België vraagt bescherming tegen schuldeisers

©AFP

Thomas Cook België koopt tijd door te proberen zich gedeeltelijk te beschermen tegen zijn schuldeisers. 75 jobs zijn in direct gevaar doordat een klein deel van het bedrijf failliet gaat. De directie zoekt een overnemer.

De touroperator Thomas Cook België, waaronder Neckermann valt, probeert een volledig faillissement af te wenden door bescherming aan te vragen tegen zijn schuldeisers. Dat melden de vakbonden aan De Tijd na een vergadering met de directie, die het nieuws bevestigt.

De directie laat een klein deel van het bedrijf failliet gaan. Het gaat om twee vennootschappen. 'Daarbij zijn zo'n 75 jobs betrokken', zeggen twee vakbondsbronnen. De mensen houden zich bezig met reizen te plannen en reizen te verkopen aan onafhankelijke reisbureaus.

501 mensen beschermd

De onderdelen die bescherming vragen tegen hun schuldeisers stellen 501 mensen te werk. Zij werken op het hoofdkantoor en in de reisbureaus die Thomas Cook en Neckermann uitbaten en zouden aan het werk kunnen blijven.

We hebben in de voorbije 36 uur diepgaande contacten gehad met een aantal geïnteresseerde investeerders.
Jan Dekeyser
CEO Thomas Cook België

De directie van Thomas Cook België zoekt naar overnemers. 'We hebben in de voorbije 36 uur diepgaande contacten gehad met een aantal geïnteresseerde investeerders om de rendabele retailactiviteiten (de reisbureaus van Thomas Cook, red.) over te nemen in hun geheel of in onderdelen', zegt Jan Dekeyser, de CEO van Thomas Cook België.

De directie bevestigt ook dat het personeel woensdag het loon voor september op zijn bankrekening aantreft. Het personeel maakte zich zorgen omdat een deel van de bankrekeningen van Thomas Cook België geblokkeerd werden door de banken.

Thomas Cook en Neckermann België flirten met een faillissement. Zondagnacht werd hun Britse moederbedrijf Thomas Cook failliet verklaard omdat het bedrijf de financiering van zijn torenhoge schuldenberg niet opgelost kreeg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud