netto

TUI schrapt reeks pakketreizen naar verre bestemmingen

Het strand van Varadero in Cuba. ©AFP

De touroperator TUI annuleert de komende zomervakantie alle pakketreizen naar Cuba, Jamaica en Mexico. Dat meldt woordvoerder Piet Demeyere vrijdag. Hoeveel reizigers getroffen zijn, is onduidelijk, maar volgens TUI gaat het niet om een groot aantal.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie worden nog altijd afgeraden. Volgens TUI is voor de meeste verre bestemmingen ook nog geen beterschap in zicht. 'Het heeft geen zin mensen dan nog langer te laten wachten, zeker als de kans daardoor kleiner wordt dat ze een alternatief kunnen vinden', zegt Demeyere. 

De beslissing geldt voorlopig alleen voor pakketreizen naar Cuba, Jamaica en Mexico. Andere reizen gaan voorlopig wel door zoals gepland, maar TUI volgt de situatie op de voet. 'Drie weken voor afreis bekijken we de situatie op de bestemming. Als die nog rood kleurt, annuleren we. Zo hebben de reizigers nog drie weken om eventueel een andere bestemming te kiezen', klinkt het. 

Terughoudend

Hoeveel reizigers precies getroffen zijn, kan TUI niet zeggen. Volgens Demeyere gaat het 'in verhouding om een relatief klein aantal'. 'Veel mensen zijn door de coronacrisis nog altijd terughoudend als het op verre bestemmingen aankomt. Bovendien betalen ze ook behoorlijke voorschotten voor zo'n reis. Het gaat dus niet over een immens aantal reizigers.'

De beslissing geldt voorlopig voor de maanden juli en augustus. TUI hoopt vanaf september opnieuw verre pakketreizen aan te bieden, als de coronapandemie dat toelaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud