TUI schrapt reizen buiten Europa in paasvakantie

TUI schrapte verre reizen tot eind april. ©BELGA

De reisorganisatie TUI schrapt alle reizen naar niet-Europese en verre bestemmingen tot eind april.

'Op dit moment zijn er weinig vooruitzichten dat we niet-Europese en verre bestemmingen kunnen openen, daarom hebben we deze beslissing genomen', zegt een woordvoerster van TUI Belgium vrijdag aan Belga.

De Belgische overheid verbiedt niet-essentiële reizen tot 1 april. Maar mogelijk beslist het Overlegcomité volgende week vrijdag over een eerdere datum voor de opheffing van het reisverbod.

TUI schrapte eerder alle toeristische reizen tot eind maart. Belgen konden wel reizen boeken voor de periode nadien, ook naar verre bestemmingen zoals Egypte, Mexico of Jamaica. Maar die reizen naar niet-Europese bestemmingen worden in april dus geschrapt.

Paasvakantie

De grote vraag is of Belgen in de paasvakantie al op reis kunnen gaan. Bij de reisorganisatie Sunweb hebben bijna 15.000 Belgen al een skivakantie voor april geboekt, meldt De Morgen vrijdag. Nochtans betwijfelen virologen of dat goed idee is.

Bij TUI Belgium lopen de boekingen voor de paasvakantie 'niet goed', erkent de woordvoerster. 'Er is veel onzekerheid. Mensen boeken enkel last minute.' Voor augustus en september lopen de boekingen wel beter. 'Normaal verkopen we ook goed voor juli, maar dat komt blijkbaar nog te vroeg.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud