TUI Travel dieper in het rood door IJslandse aswolk

De touroperator TUI Travel boekte in het voorbije kwartaal een verlies van 81 miljoen Britse pond (97,5 miljoen euro), onder meer door de aswolk uit IJsland. De boekingen voor vakanties zijn toen fors teruggelopen. TUI Travel meldt dat zijn verwachtingen voor 2010 nu aan de lage kant zijn van de vooropgestelde doelstellingen.

TUI Travel heeft voor de eerste negen maanden van zijn boekjaar een verlies genoteerd van 460 miljoen Britse pond (554 miljoen euro). Voor het voorbije kwartaal is dat 81 miljoen Britse pond (97,5 miljoen euro), in vergelijking met een kwartaalwinst van 32 miljoen Britse pond (38,5 miljoen euro), een jaar geleden. De slechte resultaten stuurden het aandeel in Londen deze morgen meteen 8,2 procent lager.

De Britse touroperator heeft het hard te verduren sinds de aswolk uit IJsland, die in april het luchtverkeer dagenlang lam legde. 400.000 klanten van TUI Travel konden toen niet met vakantie vertrekken. Dit had een financiële impact van 105 miljoen Britse pond (126 miljoen euro). TUI Travel stelt dat de reservaties voor vakanties intussen amper zijn hernomen, vooral in het Verenigd Koninkrijk. De Britten boeken steeds later hun vakanties.

TUI Travel waarschuwt dan ook dat zijn resultaten voor het hele jaar aan de laagste kant van de vooropgestelde vork zullen uitkomen. De rendabiliteit staat met andere woorden verder onder druk.

Het Britse TUI Travel telt 50.000 werknemers en heeft 146 vliegtuigen. Het financieel boekjaar eindigt op 30 september.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud