TUI Travel kiest zuinige Boeing

Foto Boeing/Reuters

TUI Travel gaat zijn vloot uitbreiden met nieuwe zuinige Boeings. Europa’s grootste touroperator koopt 60 Boeing 737 MAX-toestellen en neemt een optie op nog eens 90 dergelijke vliegtuigen.

De catalogusprijs van 60 Boeings bedraagt 6,1 miljard dollar (4,7 miljard euro), maar TUI Travel zou een significante korting bedongen hebben. De forse bestelling moet wel nog groen licht krijgen van de aandeelhouders van de groep. Als dat lukt, zullen de eerste 60 vliegtuigen geleverd worden tussen januari 2018 en maart 2023.

De Boeing 737 MAX wordt de vierde generatie van de succesvolle vliegtuigfamilie en is het antwoord van de Amerikaanse constructeur op de Airbus A320neo. Dat Europese middellangeafstandstoestel is dankzij zijn lagere verbruik een groot verkoopsucces. De Boeing 737 MAX zou nog eens 4 procent minder verbuiken dan de A320neo. Intussen heeft Boeing al meer dan 1.200 orders binnen voor het nieuwe vliegtuig, waarvan de eerste exemplaren in 2017 worden geleverd.

TUI Travel bezit in Europa zes luchtvaartmaatschappijen – Thomson Airways, TUIfly, TUIfly Nordic, ArkeFly, Jetairfly en Corsair – die samen 141 vliegtuigen in dienst hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud