netto

Winterzonvakanties op tussentijds record

Het minder toeristische eiland Santiago van Kaap Verdië ©x

Nooit eerder had Jetair einde juli zoveel boekingen binnen voor een winterzonvakantie. 'Snel reserveren biedt tal van voordelen, de consument heeft dat begrepen', klinkt de uitleg bij de grootste Belgische touroperator.

Concrete cijfers geeft Jetair traditiegetrouw niet, maar op 31 juli had de touroperator een kwart meer boekingen binnen dan op hetzelfde ogenblik een jaar eerder, zo staat in een persbericht. 'De consument beseft dat de vroegboektarieven hem de beste combinatie bieden van een grote keuze én een scherpe prijs', aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Einde juni startte Jetair een opmerkelijke pers- en marketingcampagne met allerlei voordelen om de reiziger ertoe aan te zetten snel te boeken. Het totale aanbod wordt ook met 7 procent verhoogd.

Overigens lag het aantal reservaties voor winterzonvakantie nooit eerder zo hoog. Dat wil niet per se zeggen dat de Belgische reiswereld afstevent op zijn beste winter ooit, omdat nu nog maar circa tien procent van het globale aanbod over de winter (november-maart) is geboekt. Zoals vaak scoren vakanties naar Spanje, en vooral dan de Canarische eilanden, het best. Ze zijn goed voor de helft van de reizen, zegt Vanhaelemeesch. Dan volgen de Dominicaanse, Turkije, Tunesië en Mexico. De Kaapverdische eilanden (zie foto) zijn opgerukt naar de 6de plaats onder meer omdat het vluchtaanbod van luchtvaartdochter Jetairfly van 2 naar 3 per week is gestegen.

'Spanje is goed voor de helft van de winterzonvakanties'
Hans Vanhaelemeesch,
woordvoerder Jetair

Alle bestemmingen uit de top tien doen het beter, aldus Jetair, met uitzondering van Egypte. Dat komt omdat Jetair nu een kleiner aanbod heeft op dat land, rekening houdend met het nog altijd negatieve reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Sharm al Sjeikh, één van de belangrijkste pleisterplaatsen voor Belgische vakantiegangers. Thomas Cook daarentegen gokt deze winter stevig op Egypte en biedt er onder meer twee nieuwe hotels aan van The Three Corners, een keten onder Belgisch management. 'Bij ons loopt Egypte beter dan vorig jaar', merkt de woordvoerder van Thomas Cook fijntjes op in een tweet.

Ik lees ergens dat Egypte deze winter minder Belgen zou aantrekken. @ThomasCookBE noteert alvast een verhoogde vraag tov 2013. #sic— Baptiste van Outryve (@baptistevod) August 1, 2014

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud