Advertentie
netto

2 op de 5 verkochte fietsen is e-bike

©Hollandse Hoogte

Dankzij het succes bij jongeren blijft de elektrische fiets aan populariteit winnen.

39,2 procent van de fietsen die vorig jaar in België werden verkocht, rijden elektrisch. Dat blijkt uit een enquête die werd afgenomen bij 1.497 Belgische fietshandelaars.

De elektrische fiets blijft daarmee het best verkochte model van het land, voor de traditionele stadsfiets, die haar aandeel voort ziet zakken naar 28 procent. Het aandeel van de racefietsen (11%) en mountainbikes (10%) blijft stabiel.

Jonger dan 50

Een e-bike wordt vandaag vooral aangekocht door mensen die het fysiek moeilijk hebben om met een gewone stadsfiets te rijden. Maar de oudere generatie vormt lang niet de enige doelgroep van de elektrische fiets. Uit de enquête blijkt dat al 38 procent van de e-bikers jonger is dan 50 jaar.

2.260 euro
Wie in 2016 een elektrische fiets kocht, besteedde daar gemiddeld 2.260 euro aan.

Dat is hoofdzakelijk te danken aan het verhoogde bereik, waardoor de e-bike meer en meer kan worden ingezet voor het woon-werkverkeer. De fietsvergoeding van 0,22 euro per kilometer maakt een dure e-bike betaalbaarder voor jongeren. Een elektrische fiets kostte in 2016 nog altijd gemiddeld 2.260 euro, 4 procent meer dan het jaar voordien.

Damesfietsen

Ook de fietsmarkt in België blijft groeien. In 2016 werden via de fietsenhandel 475.000 fietsen verkocht, ruim 5,6 procent meer dan het jaar voordien. De groei is voornamelijk aan de boom van de e-bike te danken, maar ook aan de stijgende verkoop van damesfietsen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud