‘Instap Cigrang is goed nieuws voor Euronav'

©Onne van der Wal / Euronav

Dat de Antwerpse scheepvaartfamilie Cigrang een aanzienlijk belang heeft opgebouwd in Euronav is een goede zaak, meent Ludovic Saverys, die in de raad van bestuur van de tankerrederij zetelt.

Menig belegger zal vreemd - of geïnteresseerd - hebben opgekeken toen vanmorgen via een transparantiemelding bekendraakte dat Châteauban, een holding van de groep CLdN (beter bekend als Cobelfret), meer dan 5 procent van Euronav in handen heeft.

Maar was ook Ludovic Saverys verrast? ‘Het was een verrassing voor mij in die zin dat ik er niet van op de hoogte was’, klinkt het. Dat de familie Cigrang instapt, vindt hij dan weer niet zo vreemd, aangezien het om een scheepvaartfamilie gaat die ‘een heel respectabele kennis’ heeft. Ze weet met andere woorden wat ze doet.

Ludovic Saverys ©Frederic Swennen/Alohafred

Ludovic Saverys, de financieel directeur van Euronavs zusterbedrijf CMB, vindt de intrede hoe dan ook positief. ‘Ik ben heel blij een gelijkgestemde familie terug te vinden in het kapitaal.' Of nog: 'Het is goed om een aandeelhouder te hebben die veel van shipping kent. Dit is goed nieuws voor Euronav .’

Over de verhouding tussen de families Saverys en Cigrang houdt hij zich op de vlakte. ‘We kennen ze goed. We hebben een lange historiek met de familie Cigrang en we zien ze op onze markten als concullega’s.’ Zowel CMB-dochter Bocimar als CLdN Cobelfret zijn actief in de drogebulkvaart.

Saverys spreekt zich evenmin uit over de reden van de instap in Euronav en de mogelijke strategie die erachter zit. ‘Daar heb ik geen zicht op. Dat moet u met hen bespreken.’

Of de komst van de familie Cigrang in het kapitaal een impact zal hebben op Euronav, is volgens hem ‘koffiedik kijken’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content