Krijg hier uw persoonlijke filerapport

©Mediafin

Weet u hoeveel tijd u jaarlijks verliest in de file? En wat uw alternatieven zijn? Vul hier uw Filerapport in.

Op basis van de verkeersdatabank van de Gentse specialist Be-Mobile hebben we een tool ontwikkeld die exact berekent hoeveel tijd u verloor als u met de wagen van en naar het werk pendelt. U geeft uw thuis- en werkadres in, net als uw normale vertrekuren.

Klik hier om uw persoonlijke filerapport te krijgen.

Enkele seconden later krijgt u niet alleen uw gepersonaliseerde resultaten, maar gaan we ook op zoek naar alternatieven. Wint u tijd door een uur vroeger of later te vertrekken? Is het openbaar vervoer een alternatief voor u? En welke dag is voor u de beste om thuis te werken?

Be-Mobile heeft het Belgische wegennet in 7 miljoen segmenten opgeknipt die constant gemonitord worden, zodat het bedrijf de doorstroming van elke weg op elk moment van de dag perfect in kaart kan brengen. ‘We krijgen voortdurend de geanonimiseerde data van 40 miljoen geconnecteerde voertuigen in Europa binnen, waarvan 1,5 miljoen in België’, legt Steven Logghe van  Be-Mobile uit. ‘We kunnen hun positie bepalen aan de hand van onder meer smartphones en navigatiesystemen. Met die gegevens maken we verkeersinformatie, staan we overheden bij in hun verkeersplanning en helpen we bedrijven met hun logistiek en woon-werkverkeer.’

Op 16 maart bundelt De Tijd de conclusies van de tool in het grote Filerapport: hoelang is de gemiddelde pendelaar onderweg, voor hoeveel mensen is het openbaar vervoer een werkbaar alternatief en hoeveel van onze gebruikers zien rekeningrijden zitten? Samen met andere verkeersdata brengen we in kaart hoe groot de verkeersknoop in ons land is, en zoeken we met bedrijfsleiders en specialisten naar oplossingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect