Thalys snoeit in aanbod

Een Thalys-trein in het Parijse Gare du Nord ©AFP

De reizigersaantallen zijn deze maand gehalveerd nu Parijs en Amsterdam rood kleuren op de kaart van Buitenlandse Zaken .

Spoorwegmaatschappij Thalys snoeit wegens de coronacrisis verder in haar aanbod. Vanaf 1 oktober zal maar 40 procent van het normale aanbod beschikbaar zijn. Tot nu toe werd 55 tot 60 procent van de normale dienstverlening aangeboden.

De Belgische overheid kleurde de voorbije weken bestemmingen van de Thalys als rode zones in, wat betekent dat enkel essentiële reizen zijn toegestaan. Onder meer de toeristische trekpleisters Parijs en Amsterdam werd een verboden zone voor Belgen. Sinds kort is er niet langer een verbod, maar Buitenlandse Zaken zegt reizen naar die rode gebieden 'ten zeerste af te raden'.

Dit heeft gevolgen voor Thalys, dat vanuit Brussel reizigers vervoert naar bestemmingen in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het aantal reizigers daalde met 50 procent sinds eind augustus, zegt het bedrijf.

Daarom komt er vanaf 1 oktober dus een aangepast aanbod, dat tot nader order van kracht blijft. Dagelijks zullen gemiddeld nog acht treinen heen en terug rijden tussen Brussel en Parijs, vijf treinen heen en terug tussen Brussel en Nederland en twee treinen heen en terug tussen Brussel en Duitsland.

De lowcostverbindingen onder de merknaam IZY blijven behouden: een heen- en terugreis op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud