ACV stelt Bpost in gebreke over incorrecte lonen

Met de ingebrekestelling stelt ACV nu een laatste deadline voor Bpost om de lonen uit te betalen. ©BELGA

De christelijke vakbond heeft Bpost in gebreke gesteld omdat het bedrijf lonen niet correct uitbetaalt.

Sinds begin 2014, dus al meer dan drie jaar, werd een nieuw model van wedde-fiche ingevoerd maar dat blijkt gebreken te vertonen. 'Ons geduld is op', luidt het bij ACV-CSC Transcom. ACV geeft de directie nog tot 1 september de tijd om de problemen op te lossen.

'Zoniet zullen we onze leden aanmoedigen om klacht neer te leggen bij de sociale inspectie'. Elk einde van de maand is het opnieuw stressen voor heel wat personeelsleden, merkt de christelijke vakbond op. Er zijn fouten in de loonberekening, of de vakantieteller klopt niet.

Geen wedde

'Bij elke vervaltermijn krijgen honderden personeelsleden niet waar ze recht op hebben. In bepaalde gevallen moest men met 204,85 euro rondkomen omdat de werkgever gedurende maanden ten onrechte een vergoeding had betaald en het bedrag dan maar in één keer recupereerde. Of men ontvangt geen wedde omdat het systeem je uit de personeelslijst heeft gegooid', illustreert de vakbond.

De bonden bij Bpost hekelen de problemen al veertig maanden aan, maar merken dat er nog maar weinig is verbeterd. Het ACV stelt de directie nu een ultimatum tot 1 september.

In een reactie laat Bpost weten dat het inderdaad met problemen kampte maar noemt de ingebrekestelling overbodig. 'We hebben kinderziektes gekend met het nieuwe systeem om de lonen uit te betalen maar dat is nu grotendeels voorbij. De verlofdagen verlopen inderdaad nog moeizaam maar we hadden zelf een deadline opgesteld om tegen september iedereen correct af te handelen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud