ACV wil dat Cornu focust op NMBS

Jo Cornu, toekomstig CEO van de NMBS ©BELGA

De kritiek op de mandatencumul van toekomstig spoorbaas Jo Cornu houdt maar niet op. Ook de christelijke vakbond ACV Transcom vindt dat hij zich beter volledig concentreert op zijn nieuwe taak als CEO van de NMBS.

Voor Luc Piens, secretaris van ACV Transcom-Spoor, is het duidelijk. 'De NMBS zit in een herstructureringsfase en die nieuwe opstart kost veel tijd. De beslissing van Jo Cornu om zijn drie mandaten te behouden, is een inschattingsfout', zei Piens woensdag.

De nieuwe spoorbaas Jo Cornu heeft meteen van zich doen spreken. Ondanks zijn nieuwe job bij de NMBS, behoudt hij zijn mandaten bij KBC, Belgacom en Agfa-Gevaert. Overigens met goedkeuring van voogdijminiser Jean-Pascal Labille.

'Een inschattingsfout', vindt Luc Piens. 'Niet alleen de interne herstructurering van NMBS zal veel tijd in beslag nemen. De NMBS komt ook door andere factoren, zoals de stiptheid van de treinen, voortdurend in het nieuws. De nieuwe CEO zal dus druk gesolliciteerd worden.'

Volgens Piens beseft Cornu niet wat hem te wachten staat. 'Onze nieuwe baas zit nog in vakantiestemming. Ik denk en hoop dat hij zijn beslissing zal herzien zodra hij hier aan het werk gaat', besluit Piens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud