Afsluiting E313 legt verkeer rond Geel in de knoop

Hulpdiensten op de E313 aan Geel-Oost. ©BELGA

Het verkeer tussen Antwerpen en Hasselt en in de regio Geel werd woensdag zwaar verstoord als gevolg van een ongeval op de E313. Pas omstreeks 16.15 uur is de snelweg weer vrijgegeven in de richting van Antwerpen.

Richting Hasselt en Luik blijft de weg nog even afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.  

De E313 in Geel-Oost was sinds woesdagochtend geblokkeerd in beide richtingen. Rond half één botsten een vrachtwagen en een gastankwagen, die daarop lek sloeg. De tankwagen bevatte LPG. Zolang de lekken niet gedicht waren, kon de tankwagen niet getakeld worden.

De brandweer liet de snelweg in beide richtingen afsluiten, uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat ze de hele zone nodig hadden.

In de ruime omgeving van Geel zat het verkeer hopeloos vast. Verkeer tussen Hasselt en Antwerpen werd aangeraden om om te rijden via Brussel. Van Antwerpen naar Maastricht werd aangeraden de E314 via Eindhoven te nemen.

Antwerpse haven

Ook in de Antwerpse havenregio was er woensdagochtend grote hinder. De verbinding tussen de R2 en de A12 richting Nederland raakte om 8.30 uur volledig versperd door een vrachtwagen in schaar. Er kwam brandstof op het wegdek zodat dat gereinigd moest worden.

Spoor

Ook de spoorverbinding tussen Luik en Brussel lag woensdagochtend een tijd plat. Langs het spoor in de buurt van Ans was een lichaam aangetroffen. Rond 9 uur reden de treinen weer normaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud