Advertentie

Alstom onderzoekt gerechtelijke stappen in Eurostar-strijd

Foto reuters.

De Franse concurrent van Siemens, Alstom, weigert om zich gewonnen te geven in verband met de miljoenenorder die Eurostar plaatste bij Siemens voor tien hogesnelheidstreinen.

'We zullen vanzelfsprekend de mogelijke gerechtelijke aspecten onderzoeken', aldus bedrijfsleider Patrick Kron dinsdag in het Franse dagblad Le Figaro. Volgens Alstom is de keuze van Eurostar voor Siemens volledig onbegrijpelijk.

Eurostar kondigde afgelopen donderdag aan dat ze tien treinstellen, voor een waarde van ongeveer 600 miljoen euro, besteld heeft bij het Duitse Siemens. De keuze voor Siemens was erg verrassend aangezien Alstom de bestaande vloot leverde.

Volgens Kron zijn de nieuwe treinstellen niet conform aan de veiligheidsregels in de Kanaaltunnel. Dat bericht werd ontkend door Eurostar die verzekerde dat de veiligheid gegarandeerd is.

Eurostar, de hogesnelheidstrein die Brussel en Parijs met het Verenigd Koninkrijk verbindt, werd opgericht als een gemeenschappelijk project van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF, van de Belgische NMBS en van het ondertussen geprivatiseerde British Rail.

De SNCF is met een aandeel van 55 procent de grootste aandeelhouder.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud