Beveiligingsfirma G4S zoekt buschauffeurs voor Brussels Airport

De nieuwe buschauffeurs van G4S moeten vanaf 1 maart met nieuwe elektrische bussen op Brussels Airport rijden. ©REPORTERS

De veiligheidsagenten van G4S rijden binnenkort misschien ook met de bus. Het bedrijf won het contract om reizigers op Brussels Airport met de bus van de gate naar het vliegtuig te brengen. G4S zoekt daarvoor 50 buschauffeurs.

Het bedrijf stelt al 900 mensen tewerk op de luchthaven. Het staat vooral in voor de beveiliging van de luchthaven. Maar G4S breidde zijn activiteiten de voorbije jaren stevig uit. De firma ruimt ook sneeuw en levert de begeleiders met de groene polo op de luchthaven.

De nieuwe buschauffeurs van G4S moeten vanaf 1 maart rijden met de 30 elektrische bussen die Brussels Airport eerder bestelde bij de Chinese constructeur BYD. Het luchthavenbestuur zal de bussen beheren, terwijl G4S het personeel en de organisatie op zich neemt.

G4S snoepte het buscontract af van het busbedrijf Open Tours, dat onlangs werd overgenomen door de Franse busgigant Keolis. Maar G4S beklemtoont dat het niet wil concurreren met De Lijn of Keolis. ‘We worden geen busmaatschappij’, stelt topman Jean-Paul Van Avermaet. ‘Dit is een dienstverlening gebaseerd op de noden van onze klant.’ Pikant detail: Van Avermaet zetelt als onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van De Lijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud