Advertentie

Bpost stuurt geen pakjes meer naar China

Het sorteercentrum Brussel X van Bpost

De problemen bij het internationale postverkeer zijn een nieuwe illustratie van de mate waarin het coronavirus 's werelds logistieke keten verlamt.

Bpost schort vanaf dit weekend de verzending van brieven en pakjes naar China op wegens transportproblemen als gevolg van het coronavirus. Dat heeft het postbedrijf bekendgemaakt.

Bpost vraagt klanten om hun brieven en pakjes naar China voorlopig niet af te geven in de postkantoren of postpunten. Bpost volgt intussen de situatie op de voet op en zal zijn klanten informeren zodra de verzending kan worden hervat.

Het contrast met enkele jaren geleden is scherp. Nog niet zo lang geleden ontketende een andere Chinese gezondheidscrisis, een voedselschandaal rond aangelengd babymelkpoeder, een pakjesstroom van Europes melkpoeder richting, toen een belangrijke winstmotor voor het postbedrijf.  

Voor pakjes en brieven afkomstig uit China blijft bpost de uitreiking verzekeren, aldus nog het bedrijf. Als gevolg van het coronavirus worden steeds meer vluchten richting China gestaakt, en dit heeft gevolgen voor heel wat postbedrijven. Zo maakte Deutsche Post vrijdag bekend dat het stopt met de verzending van pakjes naar China.

De postproblemen zijn een onderdeel van een wereldwijde kortsluiting van de logistieke keten door de Chinese gezondheidscrisis. Het luchtcargoverkeer kent een zware terugval, havens zoals die van Antwerpen vrezen een zware impact en de gedecimeerde vrachttarieven raken een rederij als CMB midscheeps

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud