Brussel-Noord krijgt broodnodige facelift

De hoofdingang van Brussel-Noord ©Jan De Meuleneir

Brussel-Noord krijgt eindelijk een opknapbeurt. Binnen drie jaar beschikt de reiziger weer over een 'compleet vernieuwd station', zo belooft de NMBS.

U weze gewaarschuwd: vanaf volgende week raakt u niet meer op de perrons van Brussel-Noord langs de kant Rogier en Aarschotstraat. Dat gebied wordt de werf van de eerste fase van de renovatie van het op drie na grootste station van het land. Het masterplan voor de vernieuwing van Brussel-Noord loopt over drie fasen die elk ongeveer een jaar in beslag nemen en samen om en bij de 30 miljoen euro gaan kosten.

Vandaag ontvangt het station gemiddeld 50.000 reizigers per dag, zo stelt de NMBS in een mededeling, en 'omdat het aantal nog zal stijgen en omdat het station niet meer beantwoordt aan de huidige verwachtingen van de reizigers, drong een complete make-over van het station zich op. Daar zal het gros van de spoorklanten het voor een keer grondig eens zijn met de Belgische spoorwegmaatschappij.

De voorbije jaren kregen de gevels al een opfrisbeurt, werd het buitenschrijnwerk vernieuwd en de perrons verlengd en verrees een nieuw Travel Centre. In de twee volgende fasen van het masterplan worden de overige doorgangen van het station vernieuwd en krijgt 'de centrale hal haar grandeur van weleer' terug. 'In 2017 zal de reiziger in Brussel-Noord over een compleet vernieuwd station beschikken', besluit het bericht.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud