Brussels Airport koopt Sheraton op luchthaven

Het Sheraton Hotel op de luchthaven. ©Dominic Verhulst / Dotch.be

Het hotel blijft opereren onder de merknaam Sheraton.

Brussels Airport krijgt het bekende Sheraton Hotel op de luchthaven van Zaventem in handen. Dat maakte de luchthavenuitbater woensdag bekend, onder meer via een tweet van CEO Arnaud Feist.

De luchthaven neemt Airhotel Belgium, de eigenaar van het hotel, helemaal over. Airhotel Belgium is in handen van de Nederlandse hotelholding BRE/Hospitality Europe die op haar beurt eigendom is van een Luxemburgse holding. Wie daarachter schuilgaat is niet meteen duidelijk. Airhotel Belgium was in 2017 goed voor een omzet van 17,5 miljoen euro en iets meer dan 1 miljoen euro nettowinst. 

Het hotel, strategisch gelegen recht tegenover het terminalgebouw, telt 294 kamers, 21 vergaderruimtes met een maximumcapaciteit van 1.500 personen, een restaurant, een fitnesscentrum en een eigen parkeergarage.

Comfort

De overname past in de strategie van de luchthaven 'om passagiers het nodige comfort en diensten te kunnen aanbieden', zegt een woordvoerster. De deal laat Brussels Airport toe om 'het hotel helemaal te integreren in onze toekomstige ontwikkelingsplannen in deze strategische zone', zegt Feist in een persbericht.

Een overnameprijs wordt niet vrijgegeven. Voor het personeel verandert er niets. Het hotel zal blijven werken onder de Sheraton-merknaam. Het is wel nog wachten op de klassieke goedkeuringen, onder meer van de Europese Commissie.

Brussels Airport ontwikkelde zich de voorbije jaren meer en meer als een vastgoedspeler. Zo trokken de consultants Deloitte en KPMG met hun kantoren naar de luchthaven. Iets meer dan een derde van Brussels Airport staat overigens in de etalage.  
Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n