DAF Westerlo krijgt opfrisbeurt

De vrachtwagencabinefabriek DAF Westerlo ©BELGA

De Nederlandse vrachtwagenbouwer DAF Trucks gaat de assemblagelijn van zijn cabinefabriek in Westerlo moderniseren.

Goed nieuws voor de 2.600 werknemers van DAF Westerlo. Hun fabriek krijgt een modernere assemblagelijn. Het contract is toegewezen aan het industrieel concern VDL Groep, dat al sinds de jaren vijftig met DAF samenwerkt. Beide bedrijven hebben Eindhoven als thuisbasis en zijn zowel klant als toeleverancier van elkaar.

De modernisering van de DAF-fabriek in Westerlo past in een 'meerjarig, veelzijdig én significant samenwerkingscontract waarmee honderden manjaren werk zijn gemoeid', zeggen beide bedrijven in een mededeling. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

2.600
DAF Westerlo
DAF Westerlo telt ongeveer 2.600 werknemers.

Concreet zal VDL's dochterbedrijf Steelweld in Breda de komende jaren de assemblagelijn in Westerlo 'naar de jongste stand van de techniek' moderniseren. Andere VDL-bedrijven zullen aan DAF componenten toeleveren die in de cabines van de trucks verwerkt worden. Het gaat om plastic interieuronderdelen en steunen voor het chassis.

Samenwerking

'Deze overeenkomst legt een solide basis voor onze samenwerking, voor nu en ook voor de toekomst', zegt Willem van der Leegte, directeur van VDL. Beide Eindhovense technologiebedrijven presenteerden vorig jaar nog hun gezamenlijk ontwikkelde volelektrische vrachtwagen.

DAF Trucks Westerlo maakt naast truckcabines ook truckassen en is goed voor een omzet van circa 1 miljard euro.

VDL is in België vooral bekend van de busbouwer VDL Bus Roeselare.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud