De Lijn brengt goedkopere digitale rittenkaart uit

De digitale Lijnkaart zal zowel via de eigen app van De Lijn, als via externe apps te koop zijn. ©Photo News

Busmaatschappij De Lijn lanceert in februari een goedkopere digitale tienrittenkaart via zijn eigen app.

De digitale variant zal 10 eurocent per rit goedkoper zijn dan de papieren tienrittenkaart. Digitale tickets oftewel m-tickets waren al te koop via de smartphone, maar de methode was nogal omslachtig, waardoor veel reizigers bleven vasthouden aan het duurdere sms-ticket.

De digitale Lijnkaart zal zowel via de eigen app van De Lijn als via externe apps te koop zijn. Eerder konden de m-tickets  nog niet via de eigen app van De Lijn gekocht worden. De reiziger moest dus nog een extra app downloaden. Inmiddels zijn er vijf externe aanbieders.

Tien ritten zullen op de smartphone 15 euro kosten. Wie geen smartphone heeft of de nieuwe technologieën niet handig vindt, kan nog altijd een papieren Lijnkaart kopen. Die kost vanaf 1 februari 16 euro, of 0,10 eurocent meer per rit dan met de digitale rittenkaart.

Duurder

Enkele andere tarieven van De Lijn gaan wel omhoog. De abonnementen zoals de Buzzy Pazz en de Omnipas worden geïndexeerd, wat neerkomt op een prijsverhoging met een of enkele euro's, maar de prijzen voor losse tickets blijven ongewijzigd. 

In groep reizen wordt ook duurder. Momenteel bestaat nog een groepsbiljet van 1,25 euro per persoon voor groepen van 5 tot 44 personen die allemaal hetzelfde traject afleggen. Dat wordt vanaf 1 februari 1,30 euro per persoon en de groep moet uit minstens 10 personen bestaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud